Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 oktober 2015

D66 pleit voor rotonde Randweg West – Boeket

D66 pleit voor de aanleg van een rotonde bij Boeket indien de Randweg West wordt doorgetrokken. De aanleg van deze rotonde beperkt de barrière tussen de kern en buurtschap Boeket en vermindert de verwachte toename van het verkeer op de Molenweg. D66 is geschrokken van de verwachte verkeersstromen op de Molenweg en maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid.
Door het huidige plan om de N266 te verleggen naar de westkant van Nederweert zal de hoeveelheid verkeer op de Molenweg drastisch toenemen. Deze toename zal niet alleen bestaan uit gemotoriseerd verkeer, maar ook uit fietsverkeer. Aangezien de weg hiervoor niet is ingericht zal dat leiden tot gevaarlijke situaties.
Middels het aanleggen van een rotonde op de Randweg West ter hoogte van Boeket en de Bredeweg hoopt D66 twee vliegen in een klap te slaan. Doordat het verkeer tussen de kern en buurtschap Boeket via de Bredeweg kan blijven rijden zal dit de barrière alsmede het verkeer op de Molenweg beperken. Aangezien de inwoners van Kerneelhoven en Hoebenakker via deze rotonde de Randweg West op en af kunnen rijden zullen ook zij niet via de Molenweg hoeven te rijden.