Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 april 2018

Vragen over veilig fietsen op Ospelseweg

We zijn geschrokken van de berichtgeving van Veilig Verkeer Nederland (VVN) van afgelopen week over de fietsvaardigheid van de schoolgaande kinderen. Uit onderzoek van VVN blijkt dat veel ouders het onveilig vinden om hun kinderen met de fiets naar school te laten gaan.

In de verkiezingscampagne hebben we van verschillende kanten gehoord dat dit ook in Nederweert speelt. Als voorbeeld werd regelmatig de Ospelseweg aangehaald. Veel mensen vinden deze weg met de nieuwe inrichting onveiliger geworden voor fietsers.

Schriftelijke vragen

Daarom stellen we een aantal schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. We vragen hen om de onveilige plekken rondom basisscholen in kaart te brengen. We willen dat de gemeente nu al maatregelen neemt op de Ospelseweg. Fractievoorzitter Martin van Montfort: “We krijgen veel signalen dat inwoners de Ospelseweg onveilig vinden. Het opnieuw aanbrengen van fietsstroken en een zebrapad kan de verkeersveiligheid vergroten. Wat ons betreft worden die zo snel mogelijk aangebracht op de weg.”