Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 november 2018

Zonnepanelen op gemeentehuis

Tijdens de begrotingsbehandeling hebben we het college opgeroepen om snel werk te maken van het plaatsen van zonnepanelen op het gemeentehuis. Onze motie hiertoe is met steun van JAN en Nederweert Anders aangenomen.

In het coalitieakkoord is afgesproken dat de gemeente uiterlijk in het jaar 2035 energieneutraal moet zijn. Volgens ons moet de gemeente daarom zelf ook aan de slag, zeker vanuit haar voorbeeldfunctie. Steeds meer inwoners en ondernemers leggen zonnepanelen op hun daken. Als gemeente juichen we dat toe. Dan moeten we ook zelf het goede voorbeeld geven en zonnepanelen op onze eigen daken leggen.

Het college was al bezig met het verduurzamen van het gebouw. Door betere isolatie, energiebesparende maatregelen en het plaatsen van een warmtepomp moet het gemeentehuis in 2021 energielabel A krijgen.