Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 26 juni 2020

Oproep: Organiseer kermis Nederweert!

Wij roepen het college van Burgemeester en Wethouders op om op korte termijn met een plan te komen voor de jaarlijkse kermis eind augustus. Tijdens de persconferentie van woensdag 24 juni over de versoepeling van de coronamaatregelen heeft het kabinet aangekondigd dat kermissen vanaf 1 juli weer zijn toegestaan. Dat biedt een unieke kans om dit jaar tóch een kermis in Nederweert te organiseren.

Met het organiseren van een kermis steunen we horeca en kermisondernemers en geven we de inwoners een mooi evenement. Wij willen dat het college samen met ondernemers te onderzoeken hoe er veilig en verantwoord een kermis kan worden georganiseerd. Dat de gemeente Nederweert over initiatiefrijke ondernemers beschikt bewijst Vrienden van de Peel in Ospel. Hier wordt komend weekend een alternatieve kermis georganiseerd.

Nu kermissen weer zijn toegestaan met inachtneming van de coronamaatregelen, biedt dit ook een nieuwe kans voor kermis op Budschop. We pleiten al langer voor terugkeer van
een gezamenlijke kermis in Nederweert én Budschop. De attracties verspreiden over meerdere locaties voorkomt ook dat teveel mensen bij elkaar op één plek staan. We willen daarom dat bekeken wordt wat de mogelijkheden zijn om de attracties over het centrum te verspreiden.