Steun ons en help Nederland vooruit

Fleur Gijsen

Lid steunfractie

20 jaar

Nederweert

Ik studeer momenteel Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Voor mijn studie heb ik de havo afgerond op de Philips van Horne SG in Weert. Tijdens mijn tijd op de havo merkte ik dat ...

Ik studeer momenteel Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Voor mijn studie heb ik de havo afgerond op de Philips van Horne SG in Weert. Tijdens mijn tijd op de havo merkte ik dat mijn politieke interesses groter waren dan die van mijn klasgenoten. Ik voerde graag discussies over politieke kwesties en ik was goed op de hoogte van wat er zich afspeelde in de Tweede Kamer. In die tijd had ik voor mezelf al besloten dat ik graag actief wilde worden op politiek gebied.

Sinds oktober 2016 ben ik lid van de Jongerenraad Nederweert. Ik heb me aangesloten bij deze club jongeren, omdat ik me betrokken voelde bij de lokale politiek en dit mij de kans gaf om iets bij te dragen. Sinds juli 2017 ben ik ook bestuurslid van de jongerenraad en daar heb ik sinds kort de functie van notulist.

Door de landelijke verkiezingen in 2017 is mijn politieke hart nog sneller gaan kloppen en werd de drang om iets bij te dragen aan de samenleving steeds groter. Na mij goed georiënteerd te hebben in de verschillende partijen, kwam ik tot de conclusie dat D66 het beste bij mij past. Ik was dan ook enorm enthousiast om te horen dat D66 een plek in de Nederweerter politiek wil innemen. De vraag bij welke gemeentelijke politieke partij ik mij zou aansluiten was dus snel beantwoord. Voor mij is het daarbij ook nog extra voordelig dat het een nieuwe partij is binnen Nederweert. Dit geeft mij namelijk niet alleen kans om met de groep mee te groeien in de gemeentelijke politiek, maar laat mij ook veel toevoegen aan deze partij. Ik ben dan ook enorm gemotiveerd om samen met de rest van de leden dit avontuur aan te gaan!

De jeugd heeft de toekomst in gemeente Nederweert. Als jeugdige representeer ik graag de rest van de jongeren in Nederweert. En bij welke partij kan dat nou beter, dan bij D66?