Steun ons en help Nederland vooruit

Leo Roos

Lid steunfractie

73 jaar

Nederweert

Trotse vader van drie kinderen en trotse opa van zes kleinkinderen. Gepensioneerd en daarvoor geschoold als bedrijfseconoom (via opleiding accountancy). Werkzaam op grote accountantskantoren en daarna administrateur bij verschillende bedrijven (productie en handel). Ook een aantal ...

Trotse vader van drie kinderen en trotse opa van zes kleinkinderen.

Gepensioneerd en daarvoor geschoold als bedrijfseconoom (via opleiding accountancy). Werkzaam op grote accountantskantoren en daarna administrateur bij verschillende bedrijven (productie en handel). Ook een aantal jaren als leraar economie en beleidsambtenaar (vooral mbt cultuursubsidies) bij de gemeente Weert.

Door onvrede in de 90-er jaren met de opstelling van de toenmalige meerderheid in de gemeenteraad van Nederweert overtuigd dat het anders moet. Sinds begin 1994 lid van D66. Vanaf 2000 tot 2017 afwisselend voorzitter en penningmeester van de lokale afdeling Land van Weert (Nederweert en Weert samen).

Mijn hele leven al actief als vrijwilliger. In de loop der tijd bestuurder geweest van verschillende sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Nu ook nog actief duurloper.

Daarnaast actief geweest als lid MR van basisschool (Nederweert) en daarna voortgezet onderwijs (Eindhoven).

Nu voorzitter van de Stichting Nederweert Collecteert (organisatie gezamenlijke collecte Nederweert-dorp) en actief voor de Hartstichting in Limburg.

In deze tijd van wereld crises en minder vanzelfsprekende zorg voor iedereen, wil ik mij inzetten waar mogelijk oplossingen vinden voor de problemen van deze tijd.

Daarnaast wil ik mij inzetten voor een betere en duurzame leefomgeving voor iedereen. Daarom ben ik lid geworden van Newecoop (Nederweerter Energie Coöperatie U.A.) en zit ik sinds de oprichting in 2016 in het bestuur als penningmeester. Ook maak ik deel uit van de werkgroep wind, om windturbines te realiseren, en van de werkgroep zon, om projecten met zonnepanelen te realiseren.