Steun ons en help Nederland vooruit

Niek Teunissen

Lid

19 jaar

Ospel

Geboren en woonachtig in Ospel doe ik dit jaar eindexamen havo op de Philips van Horne SG in Weert. Na de havo wil ik HBO-rechten gaan studeren aan de Juridische Hogeschool in Tilburg. In leerjaar vier van ...

Geboren en woonachtig in Ospel doe ik dit jaar eindexamen havo op de Philips van Horne SG in Weert. Na de havo wil ik HBO-rechten gaan studeren aan de Juridische Hogeschool in Tilburg.

In leerjaar vier van de havo heb ik meegedaan aan de Limburgse conferentie het Model European Parliament (MEP). Het MEP is een jaarlijkse simulatie zitting van het Europees Parlement. Als onderdeel van de commissie Internationale Handel heb ik een week lang vergaderd over actuele vraagstukken binnen de Europese politiek. Tijdens de conferentie ben ik er achter gekomen dat ik een passie heb voor politiek. Na de conferentie ben ik lid geworden van het alumni netwerk van MEP. Het MEP organiseert naast de jaarlijkse conferentie ook interessante studiereizen naar Europese steden waaronder Frankfurt (ECB) en Straatsburg (Raad van Europa en Europese Hof van Justitie).

Om mijn politieke loopbaan vorm te geven ben ik onlangs lid geworden van D66 en de Jonge Democraten. Het verkiezingsprogramma van D66 spreekt mij erg aan Met name goed onderwijs, een duurzame leefomgeving en lokale democratie draag ik een warm hart toe. Ik wil me graag sterk maken binnen de gemeentepolitiek om daar het geluid van de jongere generatie te laten klinken en daarmee van onze gemeente Nederweert een nog betere en leefbaardere plaats te maken.