Steun ons en help Nederland vooruit

Wilhelmien Knapen

Lid

67 jaar

Nederweert

Mijn naam is Wilhelmien Knapen. Ik ben 64 jaar, moeder van een twee kinderen en oma van twee kleinzonen. Sinds twee jaar getrouwd met Jan Verbruggen. Ik ben geboren en getogen in Nederweert. Opgegroeid in een gezin van ...

Mijn naam is Wilhelmien Knapen. Ik ben 64 jaar, moeder van een twee kinderen en oma van twee kleinzonen. Sinds twee jaar getrouwd met Jan Verbruggen. Ik ben geboren en getogen in Nederweert. Opgegroeid in een gezin van 16 kinderen en voor vele beter bekent als Wilhelmien van Wienders.

Ik ben altijd een aanhangster geweest van D66 en heel blij dat Nederweert nu ook een partij D66 heeft die meedoet aan de verkiezingen.

Ik ben, nadat ik in 1989 de zgn. moedermavo, met goed gevolg had afgesloten, de opleiding voor Z-verpleegkundige gaan volgen in Heel, bij St. Anna ( onderdeel van de Koraalgroep). Hier heb ik vele jaren met heel veel plezier gewerkt, eerst enkele jaren als groepleidster en al snel als teamleider van 3 woningen waar mensen wonen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Ik heb mij toen o.a. gespecialiseerd in autisme.

De laatste zeven jaar binnen de Koraalgroep heb ik in Op de Bies ( Landgraaf ) gewerkt als teamleider binnen de dagbesteding voor mensen met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Het dagelijkse reizen op en neer naar Landgraaf begon mij na zeven jaar op te breken. Ik heb er toen vrijwillig voor gekozen om op 60 jarige leeftijd werk dicht bij huis te gaan zoeken. Een ding stond hierbij vast: het moest wel een baan binnen de zorgsector zijn, daar ligt mijn passie!

Het zoeken naar een baan duurde niet lang. Na het schrijven van mijn eerste sollicitatiebrief naar Het Land van Horne werd ik uitgenodigd voor een gesprek en aangenomen. Ik ben met héél véél plezier werkzaam in het zorgcentrum van St. Joseph waar ik als zorgcoördinator werk binnen kleinschalig wonen en samen met het team mag zorgen voor mensen die lijden aan dementie. Ik vind het een voorrecht om dit werk te mogen doen, zo dicht bij mensen staan die in de laatste fase van hun leven zijn en daarnaast intensief contact te hebben met hun naasten.

Naast mijn werk vul ik mijn vrije tijd met beeldhouwen, toneel spelen bij Koldriek in Heel en het LFA (Limburgse Federatie voor Amateur toneel), lezen fotograferen en wandelen. Het oefenen om wederom mee te doen aan de Vierdaagse in Nijmegen is weer van start gegaan.

Ik hoop dat ik voor de partij die ik een warm hart toedraag (D66), er mede voor kan zorgen dat o.a. de zorg voor de mensen die onze hulp hard nodig hebben, de mens die lijdt aan dementie, de aandacht krijgt die het verdient en ik de jongeren kan motiveren om dit prachtig beroep te kiezen.