Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

4. Sport en bewegen

D66 wil dat mensen zich ontwikkelen. Als individu maar ook als onderdeel van de samenleving. We willen hier een positieve bijdrage aan leveren door ervoor te zorgen dat iedereen kan sporten en bewegen. Het is gezond, het voorkomt dat mensen ziek worden en verhoogt hun welzijn. Het brengt mensen samen en zorgt voor gelijke kansen. Sport is maatschappelijk goud en versterkt onze economie, want het draagt bij aan het goed kunnen presteren op school, op het werk en in het maatschappelijk leven.

Het gaat niet alleen om een (financieel) aandeel in het bouwen van een accommodatie maar ook om het inrichten van de openbare ruimte, het bevorderen van sporten en bewegen op school, het stimuleren van minder actieve groepen in de samenleving en, uiteraard, het faciliteren van (on)georganiseerde en commerci├źle sport. D66 ziet sport en bewegen als preventie want gezonde inwoners met veel contacten hebben minder zorg nodig.

D66 is voorstander van een multidisciplinaire benadering van sport. D66 wil integratie met andere verwante domeinen: onderwijs, accommodatiebeleid, economie, sociale integratie, gezondheidszorg en welzijn. Sport staat niet op zichzelf.

Iedereen moet kunnen sporten